Çeşme’de Nerede Kalınır? Bögeler ve Otel Tavsiyeleri
Siz de Çeşme‘ye seyahat planlıyor ve konaklama için detayları merak ediyorsanız bu rehberde aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Kafalardaki “Çeşme’de nerede kalınır?” sorusu için en ideal konaklama bölgelerini spesifik özellikleriyle anlatmaya ve Çeşme’nin en iyi otelleri denilebilecek tesisleri bölge bölge sizlerle paylaşmaya çalıştım.
Çeşme gezilecek yerleri, yerel lezzetleri, keyifli sokakları, plajları, restoranları, gece hayatı ve daha nice özelliğiyle Ege’nin en güzel tatil beldelerinden biri.
Her yıl özellikle yaz sezonunda sayısız turist ağırlayan Çeşme’de konaklama için pansiyonlardan butik otellere, lüks tatil köylerinden villa kiralamaya pek çok seçenek bulunuyor.
Umarım hayalinizdeki konaklama deneyimiyle mükemmel bir Çeşme tatili geçirirsiniz. Şimdiden iyi tatiller!
Çeşme’de Nerede Kalınır?
Çeşme’nin en hareketli ve merkezi noktası Çeşme Marina (Çeşme Merkez),Çeşme merkeze 5 km uzaklıkta, eskilerin Rum mahallesi, şimdinin sevimli balıkçı kasabası Dalyan,Çeşme’nin en popüler bölgesi Alaçatı,Çeşme merkeze yakın ideal bölgelerden, popüler noktalar arasında konumlanmış Boyalık & Altınyunus,Çeşme’de kitesurf denince akıllara düşen, rüzgarıyla ve sakin Ege kasabası atmosferiyle meşhur Çiftlikköy,Çeşme’nin en eski ve popüler turizm bölgelerinden Ilıca,Termal otelleri, şifalı suları ve sakinliğiyle kendine hayran bırakan Şifne,Çeşme’nin en ücra, en sakin ve tipik Ege kasabalarından biri Ildır.
1. Çeşme Marina (Çeşme Merkez)
Çeşme’ye tatil planları hazır, Çeşme’de nerede kalınır sorusunun cevabı henüz değilse konaklama için ilk önerime geçelim: Çeşme merkez yani Çeşme Marina çevresi.
Çeşme’nin neredeyse her bölgesi hareketli ancak Çeşme’nin kalbinde olmak, özellikle de Çeşme’de gezilecek yerlere yakın olmak istiyorsanız mutlaka bölgedeki tesislere göz atmalısınız.
Hem Çeşme merkezde otel seçiminizi kolaylaştırmak, hem de fikir olması açısından merkezin atmosferinden biraz bahsedeyim.
Çeşme Marina ve çevresi, bu bölgede ele alabileceğiniz en merkezi nokta. Konaklama tesislerinden alışveriş noktalarına, yeme içmeden ulaşıma pek çok olanak için de aynı zamanda en ideal bölge.
Çeşme Kalesi, Ayıos Haralambos Kilisesi, Çeşme Çarşısı gibi yerler ise merkezin en popüler noktaları. Yani konaklamak için tesis seçiminizde buralara yürüme mesafesinde bir alternatif tercih ederseniz oldukça rahat edersiniz.
Çeşme merkezde konaklama söz konusu olduğunda bence güzel yanlar da var, kötü yanlar da. Çeşme’de ulaşım söz konusu olduğunda mükemmel bir seçenek. Çeşme Otogarı’nın yanında Çeşme’de her yere giden dolmuşların da ana yeri tabii ki merkez.
Avare avare, çarşı sokak gezmeyi ve şirin Ege sokaklarının atmosferini seviyorsanız da Çeşme merkez ideal. Ancak bunun daha keyiflisi için Alaçatı’ya göz atmalısınız. Onu da rehberin ilerleyen bölümlerinde bulabilirsiniz.
Çeşme’de deniz, güneş, kum söz konusu olduğunda ise belki de en kötü konaklama yeri merkez çünkü o kadar güzel koyların yanında merkez sizi hiç tatmin etmeyecektir. Çeşme merkez otelleri hakkındaki tavsiyelerimi duymak için aşağıya göz atabilirsiniz.
Bu bölgedeki en popüler oteller:
2★ Marissa Boutique Hotel: Çeşme’de butik otel deneyimini uygun fiyata yaşamak isteyenler için tarz ve keyifli bir seçenek. Çeşme Marina’ya yürüme mesafesinde, taş bir ev içerisinde hizmet veriyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
3★ Pırlanta Butik Hotel: Çeşme Marina’ya yürüme mesafesinde yer alan tesis bungalov odaların yanında taş ev içerisinde modern odalarla da hizmet veriyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
3★ Çeşme Marina Hotel: Çeşme Marina’da lüks otel arayanlara uygun bu tesis marina içerisinde, denize sıfır konumda yer alıyor. Deniz kenarı restoranı, denize ve havuza açılan oda alternatifleriyle keyifli bir Çeşme tatili için mükemmel. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
4★ Kanuni Kervansaray Historical Hotel: Çeşme Marina çevresi lüks otel arayanlar için Osmanlı Dönemi mimari ve dekorasyonuna sahip sıra dışı bir alternatif. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
4★ Pırıl Hotel: Çeşme Marina’ya 5, Ilıca Plajı’na 10 dakikalık mesafede yer alan modern ve lüks bir seçenek. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
2. Dalyan
“Şöyle merkeze yakın ama kalabalığından bir nebze de olsa uzak olmak için Çeşme’de nerede kalınır?” dediğinizi duyar gibiyim ve cevap burada!
Çeşme’de konaklama için beklentisi bu yönde olanlara birçok tavsiye bölgem var ama bunlardan ilki Dalyan. Peki Dalyan’da konaklama size nasıl bir tatil sunacak?
Öncelikle Dalyan, Çeşme merkeze yaklaşık 5 km uzaklıkta yer alıyor yani ulaşımı hiç mi hiç dert etmenize gerek yok. Dilediğinizde sakin sakin Dalyan’ın tadını çıkarır, dilediğinizde Çeşme merkeze gider hatta oradan toplu taşıma alternatifleriyle de istediğiniz bölgeye ulaşabilirsiniz.
Dalyan’ın atmosferine, havasına, suyuna gelecek olursam, Dalyan eski bir Rum köyü, şimdilerde ise daha çok bir balıkçı kasabası havasında. Tabii ki eskiden kalma tek tük Rum evleri, kiliseler, şapallerle de tarihi dokusunu koruyor.
Balıkçı kasabası, köy havası deyince aklınız karışmasın. Çeşme merkeze, Alaçatı’ya vs. göre oldukça sakin, daha köy havasında bir atmosfer sunsa da unutmayın ki hala Çeşme’desiniz!
Yani burada da yine beach clublar, gece eğlence mekanları, lüks restoranlar ve neredeyse her saat hareket var. Hele ki Dalyan’ın Aya Yorgi’ye yakın taraflarına giderseniz göreceksiniz ki balıkçı kasabası atmosferi yok oluyor.
Tamam karar verdiniz, Dalyan’da otel seçeceksiniz. Nerelere göz atmalısınız? İlk olarak doğanın muhteşem bir harikası doğal limanlardan olup şu an marina görevi gören Dalyan Yat Limanı ve çevresi buranın en popüler ve en keyifli noktası. Oteller, pansiyonlar, restoranlar, butikler… Dalyan’da hareket burada en fazla.
Otel seçiminde size yardımcı olacak diğer noktalar ise Dalyan plajları. Ali Bostan Plajı, Sera Koyu, Kocakarı Plajı, Esinti Koyu, Aya Yorgi Koyu, The Beach of Momo ve bölgede yer alan pek çok popüler plaj otel seçimi için size fikir verecektir.
Dalyan’da nerede kalınır diyenleri ise aşağıda favori konaklama alternatiflerimi sıraladığım listeye bekliyorum.
Bu bölgedeki en popüler oteller:
2★ Çeşme Ada Butik Hotel: Dalyan’da uygun fiyatlı otel arayanlar için ideal, samimi ve salaş bir tesis. Tesiste ücretsiz otopark bulunuyor. Bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
3★ Kamer Suites & Hotel: Üniversite Mahallesi’nde yer alan tesis Dalyan Yat Limanı’na 10 dakikalık yürüme mesafesinde, fiyat performans açısından ideal bir seçenek. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
4★ Sisus Hotel: Dalyan’da lüks otel arayanlar için ideal bir alternatif. Dalyan Yat Limanı mevkiinde yer alan tesisin açık havuzu, ücretsiz otoparkı ve restoran, bar gibi olanakları bulunuyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
4★ Kubana Hotel: Dalyan Yat Limanı mevkiinde, marina içerisinde yer alan tesis denize sıfır konumda yer alıyor. Sonsuzluk havuzu, deniz manzaralı ve özel bahçeli odaları, keyifli ve minimal dekorasyonuyla Çeşme’nin en iyi otelleri arasında diyebiliriz. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
3. Alaçatı
Çeşme’de konaklama için Çeşme’nin en en en popüler noktasına hazır mısınız? İşte karşınızda masmavi plajları, eğlence mekanları, kendine has keyifli sokaklarıyla ve şirin butik otellerinden lüks otellerine konaklama tesisleriyle Alaçatı!
Alaçatı’nın popülerliği öyle boşa değil, gerçekten keyifli ve güzel; gittin mi elbet bir yolunu bulup bir daha uğranacak bir yer. Bu nedenle de birçok gezgin için Alaçatı, Çeşme’de konaklama için en ideal bölgelerin başında geliyor.
Çeşme merkeze yaklaşık 8 km uzaklıkta yer alıyor. Dolmuşundan minibüsüne pek çok ulaşım seçeneği var. Yalnızca Çeşme merkeze değil, Çeşme’nin diğer bölgelerine ve plajlarına da ulaşım oldukça rahat.
Tarihi taş evleri, rengarenk çiçekli sokakları, yel değirmenleri, kumrucuları, butikleri, şık restoranları ve daha sayısız özelliğiyle tam bir Ege mekanı.
Tabii bu kadar güzel ve popüler olmasının sonucu olarak Çeşme’nin diğer bölgelerine göre Alaçatı’da konaklama da yaşam da pahalı.
Peki ya bu güzel Alaçatı’da nerede kalınır?
Alaçatı MerkezYeni Mecidiye MahallesiAlaçatı Marina / Port Alaçatı
Öncelikle Alaçatı’nın en turistik ve tarihi bölgesi Yeni Mecidiye Mahallesi ile başlayayım. O eski taş evler, dar sokaklar, restoranlar vs. hep bu bölgede yer alıyor. Bence de Alaçatı’nın en keyifli bölgesi ancak burada konaklama için fiyatlar daha yüksek.
Alaçatı merkez ise Alaçatı’nın tabii ki yine turistik ama Yeni Mecidiye’ye göre biraz daha sönük kalan bölgesi. Bu arada ikisi neredeyse iç içe olduğu için Alaçatı’da uygun fiyatlı otel için bu bölgeye göz atmanızı öneririm.
Port Alaçatı ise Alaçatı’nın denize kıyısı olan ve merkeze yaklaşık 6 km uzaklıktaki bölgesi. Alaçatı’da denize sıfır otel arıyorsanız bakmanız gereken tek bölge.
Daha detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa Alaçatı’da Nerede Kalınır? rehberine buyurunuz.
Bu bölgedeki en popüler oteller:
Rue d’Azur Alaçatı: Alaçatı’da butik otel deneyimini yaşamak isteyenler için hem merkezi, hem de fiyat – performans açısından ideal. Bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
3★ 5 Taş Boutique Hotel Alaçatı: Alaçatı’nın en popüler bölgesinde kalmak isteyenler için Yeni Mecidiye Mahallesi’nde yer alan şirin bir tesis. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
4★ Alakapı Otel Alaçatı: Alaçatı’da lüks otel istiyor biraz da kargaşadan, sesten uzak bir yerde konaklamak istiyorsanız göz atmalısınız. Bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
5★ Biblos Resort Alaçatı: Alaçatı’da denize sıfır otel istiyorsanız, bölgenin en keyifli ve lüks otellerinden biri. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
4. Boyalık& Altınyunus
Çeşme’nin kimisi için kabus, kimisi için hayal kadar güzel olabilecek popüler ikilisi Boyalık ve Altınyunus bölgeleriyle merhaba!
Çeşme’de konaklama için sıklıkla tercih edilen bu ikili, Çeşme merkezin tam karşı tarafında, yaklaşık 4 km uzaklıkta yer alıyor. Aya Yorgi ve Ilıca bölgeleri arasında ayrı ancak birbirine komşu iki bölge olduğu için tek başlıkta ele almayı tercih ettim.
Baştaki hayal ve kabus meselesini birazcık açayım. İki bölge hem ideal konumları, hem ince kumlu ve sığ denizleri, hem de pansiyonlardan lüks otellere sayısız konaklama olanağıyla oldukça kalabalık. Özellikle günübirlikçiler de tercih ettiği için her daim yoğun.
Kısacası kalabalık plajlarla aranız benim gibi yoksa ki özellikle salgın döneminde doğal olarak iyice çekinir olduysanız Çeşme’de konaklama için bu ikiliyi tercih etmemelisiniz.
İyi yönlerine gelecek olursam öncelikle deniz her iki bölgede de çok keyifli. Özellikle kum ve sığ olması nedeniyle çocuklu aileler için ideal.
Her iki bölgenin de uzun sahil şeridi boyunca pansiyonlardan lüks otellere, her bütçeye uygun konaklama için seçenek çok. Özellikle Çeşme’de deniz kenarı otel arayanlar için ideal.
Konaklama olanaklarının yanında yeme içme alternatifleri, alışveriş, ulaşım bakımından da güzel bölgeler.
Bu bilgilerden sonra tercih sizin. Boyalık veya Altınyunus’ta konaklamak için karar kılıp otel bakacak olursanız altta önerilerimi görebilirsiniz.
Bu bölgedeki en popüler oteller:
Rooms Bohemian Hotel: Çeşme Boyalık otelleri içerisinde hem atmosferi, hem tasarımıyla şık ve sıra dışı bir konaklama deneyimi sunan bu tesis Çeşme’de güzel bir tatil için ideal. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
Güverte Butik Hotel: Boyalık’ta sahile yürüme mesafesinde yer alan tesis, fiyat performans açısından ideal. Hem zaman geçirmek için açık ve kapalı oturma alanları, hem de havuzu bulunuyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
4★ Mplaya Hotel by Corendon: Çeşme’de denize sıfır otel arıyor ve Boyalık’ta lüks bir seçenek için bakınıyorsanız ince kumlu, masmavi plajı ve olanaklarıyla büyüleyen bu tesise göz atmalısınız. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
5★ Altın Yunus Çeşme: Çeşme Altınyunus’ta lüks otel arayanlar için denize sıfır konumda, özel plajı, spa ve restoranı bulunan keyifli bir seçenek. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
5. Çiftlikköy
Doya doya sörf yapmak için Çeşme’de nerede kalınır? Buyurunuz dört mevsim rüzgarlı plajlarıyla Çiftlikköy.
Çiftlikköy, bir Alaçatı kadar popüler olmasa da Çeşme’de rüzgar sörfü dendiğinde ilk akla gelenlerden. Çeşme tatili için asıl hayaliniz rüzgar sörfüyse siz de konaklama için Çiftlikköy otellerine göz atabilirsiniz.
Çiftlikköy’e dair tek söylenecek şey tabii ki rüzgar sörfü değil.
Çeşme merkeze 10 dakika mesafede yer alan Çiftlikköy tam bir Ege kasabası!
Eski bir Rum köyü olan Çiftlikköy, bugünlerde Çeşme’de bulabileceğiniz en sakin bölgelerden biri. Bölgenin çoğu sit alanı olduğu için aynı zamanda da doğayı hissedeceğiniz, yeşil bir bölge.
Tarihi taş evleri, şirin sokakları, samimi mekanları ve tabii ki rüzgarıyla meşhur plajlarıyla hem huzur, hem de eğlence sunuyor.
Çeşme’ye gitmişken günübirlik Yunanistan planı olanlar için de Çiftlikköy’ün Sakız Adası’nın tam karşısında yer aldığını belirteyim. Gitmeseniz bile adanın manzarasıyla keyifli akşamlar geçirebiliyorsunuz.
Çiftlikköy’de otel seçimi içinse Çiftlikköy Sahili, Altınkum Plajı ve Pırlanta Plajı isimli plajları referans noktalar alabilirsiniz.
Bu bölgedeki en popüler oteller:
Hotel Sea: Altınkum Plajı’na 20 dakikalık yürüme mesafesinde, yeşil bir atmosfer içerisinde yer alan tesis hem samimi, hem keyifli bir atmosfer arayanlar için ideal. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
Golden Stone Butik Hotel: Çiftlikköy’de merkezi otel arıyorsanız taş bir ev içerisinde hizmet veren ve denize sıfır konumdaki bu seçeneğe göz atabilirsiniz. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
House Butik Hotel: Çiftlikköy İskelesi’ne birkaç adım mesafede yer alan bu samimi butik otel, Altınkum Plajı’na 8 dakika uzaklıkta bulunuyor. Manzaralı odaları ve şık dekorasyonuyla tercih edilebilir. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
4★ Babylon Hotel: Babylon Hotel, Altınkum’da denize sıfır konumda yer alıyor. Özel plajı ve olanaklarıyla keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
5★ Mavi Panorama Hotel: Musalla Mahallesi’nde yer alan tesis, Çeşme’de lüks otel tercih etmek isteyenler için ideal. Masmavi denizi kucaklayan, Sakız Adası’na bakan manzarası, jakuzili odaları ve Altınkum’a 15 dakikalık mesafedeki konumuyla mükemmel. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
6. Ilıca
Çeşme konaklama rehberinde Çeşme’nin en eski ve popüler tatil bölgelerinden Ilıca olmazsa olmazdı! Nostalji severler, geleneksel tatilciler hemen Ilıca otelleri aramasına başlayabilir.
Ilıca, taa Çeşme’nin Çeşme olmadığı, Alaçatı’nın duyulmadığı zamanlardan krallığını sürdüren hem modern, hem geleneksel bir tatil bölgesi. Bugün hala birçok gezginin Çeşme’de konaklama için de öncelikli tercihlerinden biri.
Nostaljiyi geçip Ilıca’nın bugünkü olanaklarından bahsedeyim. Ilıca hem Çeşme, hem de Alaçatı merkeze neredeyse beşer dakikalık mesafede yer alıyor yani konum olarak mükemmel!
Türkiye’nin “Mavi Bayraklı” plajları arasında yer alan Ilıca Plajı ise denizin keyfini çıkarmak için harika bir seçenek. Ilık suyu, incecik kumları ve sığ deniziyle çocuktan yetişkine herkese hitap ediyor.
Ilıca Plajı’na dair bir diğer güzellik de Çeşme plajlarının aksine “Beach Club”a dönüşmemiş, bir işletmenin himayesine girmemiş bir plaj. Ilıca Plajı yakınları otel tercih edecek olursanız havlunuz, sandalyenizle plaja gelip keyfini çıkarabilirsiniz.
Tabii bölgede yer alan gelenekselden yeni nesile restoranlar, kafeler, kumrucular, butikler ve çok daha fazlası da konaklamanızı daha keyifli hale getirecektir.
“Daha ne olsun?” diye düşünmeye başladıysanız hemen durmalısınız! Ilıca’nın yalnızca masmavi suları değil, termal olanakları da meşhur. Lüks otelleri ya da kaplıca suyu bölgelerini geçin, Ilıca’da pansiyonlarda bile kaplıca suyu bulmak mümkün.
Çeşme yolcularına küçük bir not: Ilıca iyi, güzel ama oldukça da kalabalık. Özellikle hafta sonları günübirlikçilerle inanılmaz bir yoğunluk yaşanabiliyor. Planlarınızı ve otel seçiminizi buna göre yapmanızda fayda var.
Bu bölgedeki en popüler oteller:
2★ Second Spring Hotel: Ilıca’da uygun fiyatlı otel arayanlar için ideal. Ilıca Plajı’na 60 m uzaklıkta, merkezi bir konumda yer alıyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
3★ Villa Kore Slow: Yıldızburnu mevkiinde yer alan Villa Kore Slow, modern binası ve odalarıyla etkileyici bir seçenek. Otel, Ilıca Plajı’na yaklaşık 800 m uzaklıkta yer alıyor ve misafirlere özel bir plaj alanına sahip. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
5★ Ilıca Hotel Spa & Wellness: Ilıca’da lüks otel arıyorsanız Çeşme’nin en popüler otelleri arasında yer alan bu tesise göz atabilirsiniz. Denize sıfır konumda yer alıyor ve kendine ait plajı var. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
7. Şifne
Çeşme’de sessiz sakin, huzurlu bir tatil deneyimi isteyenlere konaklama için bir diğer tavsiyem Şifne.
Şifne, Alaçatı ve Ilıca’ya beşer dakika uzaklıkta ama buranın huzurlu atmosferi ve sessizliğine baktığınızda kendinizi çoook çok uzaklara gitmiş gibi hissediyorsunuz.
Küçük bir balıkçı kasabası havasında, tatilciler kadar göz önünde olmayan yazlıkçıları, deniz kenarı salaş balıkçıları ve sakin sokaklarıyla Çeşme’de konaklama için huzurlu bir alternatif.
Şifne’de konaklamanın diğer artısı da her derde deva termal sular! Şifalı su olarak da anılan termal suları hem Şifne Kaplıcaları yani doğal kaynaklardan bulabilir, hem de bölgede yer alan termal otellere göz atabilirsiniz.
Şifne termal otelleri arasında her bütçeye uygun seçenek var. Pansiyonlardan lüks otellere, spa hizmeti veren tesislerden çamur banyosu özelliği sunanlara birçok alternatif bulabilirsiniz.
Bu bölgedeki en popüler oteller:
Pasha Port Hotel & Restaurant: Ardıç’ta otel arayanlara ideal şık bir taş binada hizmet veren, lüks bir seçenek. Manzarasından restoranına her olanağı gayet iyi. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
Paşalimanı Hotel: Şifne’ye birkaç adım mesafede, Paşalimanı bölgesinde olmak isterseniz aileler ve çiftler için mükemmel, bu keyifli tesise göz atabilirsiniz. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
Şifne Termal Otel: Şifne termal otelleri arasında en bilinenlerden ve aynı zamanda en uygun fiyatlılardan Şifne Termal Otel, Çeşme’de termal otel arayanlar için mükemmel. Üstelik tesis plaja sıfır. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
Altı Oda Butik Otel: Butik otel seviyorsanız vintage tasarımın hakim olduğu bu keyifli seçeneğe göz atabilirsiniz. Paşalimanı bölgesinde yer alan tesis hem Şifne’ye, hem Ilıca’ya ideal mesafede yer alıyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
8. Ildır
Gelelim Çeşme’nin en ucra köşesi Ildır ya da kimilerine göre bilinen adıyla Ildırı’ya!
Ildır, Çeşme’de ulaşım açısından en uzak ve zorlu bölge. Çeşme’ye yaklaşık 26, Ilıca’ya ise 15 km uzaklıkta yer alıyor. Mesafelerin yanında virajlı ve köy yollarını andıran toprak yollarıyla da yorucu bir yolculuk olabilir. Tabii ki araçla yine de rahatça ulaşır ve hatta toplu taşımayla da kolayca gidebilirsiniz.
E bu bilgiler doğrultusunda tahmin edeceğiniz gibi Ildır, Çeşme’de konaklama için tercih edilen ilk bölgelerden değil ancak Ildır’ın ne kadar güzel olduğunu, o yolların söylenenin aksine çekilir olduğunu kimse inkar edemez!
Öncelikle Ildır, Çeşme’de bulabileceğiniz en sakin ve bakir bölge. Kargaşadan, kalabalıktan uzak olmak isterseniz Ildır otelleri keyfinizi yerine getirecektir. Son yıllarda özellikle dizi çekimleriyle ünlenmeye başlasa da yine de o Ege kasabası ruhunu, köy atmosferini koruyor.
Evet, Ildır kalbi Ege’de kalanları mesut edecek tipik bir Ege kasabası. Sakin sokakları, balıkçıları, kıyıya yakın minik minik adaları, tarihi adı Erythrai’nin anlamı “Kızıl Kent”e yakışır gün batımıyla büyüleyici.
Ildır’da konaklama tercih edecekseniz dikkat etmeniz gereken bir diğer mesele de deniz. Ildır’da deniz daha doğrusu sahiller, plajlar sizi hayal kırıklığına uğratabilir.
Su tertemiz ve güzel olsa da bir Ilıca ya da Aya Yorgi gibi berrak, masmavi değil. Bir de denize giriş alanları genelde kayalıklardan ve tesislerin plaj alanlarından oluyor. Bu nedenle Ildır’da otel seçeceklere tavsiyem kendi plajı olan seçeneklere öncelik vermeleri.
Bu bölgedeki en popüler oteller:
Akay Garden Family Club: Ildır Koyu’nda, Dolaplı Kuyu mevkiinde yer alan tesis farklı oda tipleri, özel plajı, havuz ve restoran gibi olanaklarıyla hem çiftler, hem aileler için ideal. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
Medis Resort Hotel: Ildır’da denize sıfır otel arayanlar için ideal, Ildır merkeze yaklaşık 5 dakikalık sürüş mesafesinde yer alıyor. Özellikle aileler tarafından çok tercih ediliyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
Herakles Butik Otel: Ildır merkezde otel arayanlar için vintage tasarımı, kahvaltısı, keyifli yeşil alanlarıyla güzel bir seçenek. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
Çağla Butik Otel: Ildır merkezde uygun fiyatlı otel mi arıyorsunuz? O zaman bu tesise göz atmalısınız. Ildır Limanı’nda denize sıfır konumda yer alıyor, odalar ve tesisin genel alanları oldukça keyifli. Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.
Çeşme’de Ulaşım
Çeşme’de nerede kalınır derdinize derman olabilmek için Çeşme’de ulaşım hakkında bildiklerimi paylaşmak isterim.
Çeşme’de ulaşım konusunda içiniz rahat olsun çünkü oteliniz hangi bölgede olursa olsun, dilediğiniz her yere kolayca ulaşabileceğiniz toplu taşıma seçenekleri mevcut.
Çeşme’de ulaşım için araç kiralayabilir ya da minibüs, dolmuş ve taksi kullanabilirsiniz.
Çeşme’de araç kiralama tercih edecekseniz Çeşme merkezde yer alan firmalara göz atabilir ya da İzmir Havalimanı araç kiralama firmalarını tercih edebilirsiniz.
Araç kiralama Çeşme’de her yeri özgürce gezmek, koy koy keşfetmek için en rahat ve kolay seçenek olsa da otopark ve sezonun yoğun olduğu zamanlarda trafik büyük dert olabiliyor. Çeşme’ye araçla ulaşım sağlayacak ya da araç kiralayacaksanız mutlaka otoparkı olan bir tesis seçmenizi öneririm.
Çeşme’de toplu taşıma söz konusu olduğunda ise ulaşım açısından en avantajlı bölge tabii ki Çeşme Marina çevresi yani Çeşme merkez. Çeşme merkezden en uzak nokta Ildır’a dahi dolmuşla 35 – 40 dakikada ulaşabilirsiniz.
Çeşme Otel Fiyatları & Rezervasyon
Çeşme’de otel rezervasyonu için ne yapsam, internetten mi halletsem yoksa eşe, dosta otel numarası mı sorsam diyorsanız en garanti ve kolay çözüm burada!
Benim Çeşme’de otel rezervasyonu için kişisel önerim hotelscombined.com. Güvenilir, farklı rezervasyon sitelerine tek bir site üzerinden ulaşmanızı sağlayan hotelscombined.com üzerinden Çeşme otelleri için en uygun fiyatlı alternatifleri görebilir, kolayca rezervasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Gelelim “Çeşme’de Nerede Kalınır?” rehberini okuyanlar olarak belki de en merak ettiğiniz konuya: Çeşme otel fiyatları.
Baştan söyleyelim Çeşme’de otel fiyatları gözünüzü korkutmasın. Çeşme’de tatil ve hayat söylendiği kadar yer yer cidden pahalı olsa da konaklama için uygun fiyatlı pansiyon, butik otel gibi seçenekler de var.
Öncelikle Çeşme’de uygun fiyatlı otel arıyorsanız ilk olarak otellerin ortalama 2 kişi 1 gecelik fiyatı 200 – 250 TL olan Çeşme merkez yani Çeşme Marina çevresine göz atmalısınız.
Bölgede daha uygun fiyata 100 – 150 TL civarlarında da tesisler var. Beklentiniz düşük ve sadece uyku odaklı bir yer bakıyorsanız şans verebilirsiniz.
Çeşme’nin diğer bölgelerinde de özellikle Boyalık ve Altınyunus çevresinde bu fiyat aralıklarına tesisler bulmak mümkün.
Tabii ki Çeşme’de otel fiyatlarının yüksek olduğu bölgeler de var. Mesela eğer ideal bir tesis arıyorsanız Alaçatı’da otel fiyatları 2 kişi gecelik 300 – 350 TL’den başlıyor.
Çeşme’de uygun fiyatlı otel rezervasyonu için en genel geçer kuralımız ise tabii ki erken rezervasyon ve sezon dışı tarihler.
Özetle Çeşme’de Nerede Kalınır?
Lafı uzatmadan, direkt cevap isteyenler için özetle Çeşme’de nerede kalınır?
Çeşme’de merkezi bir konaklama için öncelikle Çeşme Marina çevresi yani Çeşme merkez tercih edilebilir.
Merkezde olmak ama o kadar da kalabalığa karışmak istemeyenlerse eski Rum mahallesi, bugünün sevimli balıkçı kasabası Dalyan bölgesine göz atabilir.
Kalabalık ve merkezi konum olarak benzer alternatif arayanlar Ilıca ve Aya Yorgi arasında birbirine komşu iki popüler bölge Boyalık ve Altınyunus otellerine bakabilir. Üstelik Dalyan otelleri düşünüldüğünde buralarda daha uygun fiyatlı seçenekler de mevcut.
Çeşme’nin popüleritesini, sosyete hayatını, gece eğlencesini sonuna kadar yaşamak isteyenlerse konaklama için tabii ki hiç tereddütsüz Çeşme’nin en popüler bölgesi Alaçatı’ya göz atabilir.
Çeşme’de kitesurf hayali kuranlar, rüzgara aşık olanlar Çiftlikköy bölgesine buyursunlar. Çiftlikköy rüzgarıyla ön plana çıksa da konumu ideal, sakinliği ideal keyifli bir bölge.
Kalabalıkla derdi olmayanları, güzel deniz sevenleri ise Çeşme’nin en eski ve popüler turizm bölgelerinden Ilıca civarlarına alalım. Merkeze yakın, deniz mavi bayraklı, pansiyondan lüks otele tesisler, meşhur kumrucular, geleneksel restoranlar… Ilıca, Çeşme’de konaklamak için ideal tabii kalabalığı göze alıyorsanız.
Yukarıdaki bölgeler kadar popüler olmasa da termal otelleri, şifalı suları ve belki de Çeşme’nin en sakin bölgelerinden biri olmasıyla kendine hayran bırakan Şifne, bence Çeşme’de konaklama için mükemmel seçeneklerden biri. Alaçatı ve Ilıca’ya 5 dakikalık mesafede olduğunu da hatırlatayım.
Son olaraksa son yılların dizi setlerine ev sahipliği yapan, Çeşme’nin en ücra, en sakin ve tipik Ege kasabalarından biri Ildır. Çeşme’de sakin bir konaklama deneyimi arıyorsanız Ildır daha popüler olmadan gidin derim çünkü görünüşe göre popülerleşecek.
Çeşme’de otel tavsiyelerimi özet geçecek olursam ise
Çeşme’de merkezi otel için Çeşme Marin Butik Otel,Çeşme’de denize sıfır otel için Rooms Smart Luxury Hotel & Beach,Çeşme’de termal otel için Şifne Termal Otel,Çeşme’de uygun fiyatlı otel için 2★ Marge Hotel olarak mini bir liste sunabilirim.
Çeşme’ye dair daha fazla bilgiye ihtiyacı olanları ise şöyle alalım:
Çeşme Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 12 Yer!